sábado, 5 de diciembre de 2020

Reflexió sobre el currículum d'educació física (tasca 7)

 A aquesta tasca vaig a reflexionar al voltant de currículum d'educació física , el qual, ha sofrit moltes varietats fins a la versió que tinguem a l'actualitat. Vaig a ajudar-me amb l'arxiu de la: 'Federación Española de Asociaciones de Docentes de Educación Física' (2016).

El currículum d'Educació Física es composa de sis blocs. Cal destacar que als blocs el que més importància té es la motricitat (5 primers blocs). Per una altra banda, al bloc 6, es parla sobre la transversalitat de la nostra assignatura amb altres com poden ser plàstica o anglès. Tots aquestos aspectes són regulats i controlats per indicadors d'èxit , els quals poden ajudar al professor a l'hora de l'avaluació dels alumnes.

Pense que al currículum de l'assignatura es poden millorar tres aspectes fonamentals:

  1. Les capacitats físiques: Pense que no es pot avaluar als xiquets i xiquetes de la mateixa manera ja que no tenen les mateixes condicions ni les mateixes capacitats físiques. El currículum deuria donar més facilitats als xiquets que no tenen eixes condicions i posar adaptacions que es puguen fer a l'aula.
  2. Conducta motriu: En aquest apartat , cal destacar , que als xiquets es deuria instruir a partir de la creació de una conducta motriu com potser la correcta postura corporal. D'aquesta forma els xiquets tindran curiositat per fer les activitats d'una forma adequada i més curiositat per l'assignatura.
  3. L'avaluació dels estàndards d'aprenentatge: Pense que els estàndards d'aprenentatge no s'adeqüen a les necessitats dels xiquets. Un xiquet no necessita fer correctament una carrera continua amb 10 anys, el que necessita es aprendre a còrrer amb una posició correcta del seu cos i això al currículum no s'avalua de la forma que es necessària. 


Bibliografia: Análisis crítico de la propuesta del currículum básico de la LOMCE para la asignatura de Eduació Física. Acciones derivadas en la Comunidad Autónoma de Aragón y propuestas de futuro. Federación Española de Asociaciones de Docentes de Educación Física (2016).



3 comentarios:

  1. INÉS LUNA SÁNCHEZ EVALÚA:
    En esta entrada, Luis explica y analiza el currículum de Educación Física haciendo hincapié en los bloques que lo forman y, con detalle, el bloque 6. Asimismo, añade como conclusión ciertos aspectos que, según él, podrían mejorarse y añade una explicación que queda muy clara y te llama la atención porque yo creo que tiene razón y la verdad es que nunca me había parado a pensar en ello y, al verlo, me doy cuenta de que son muy importantes y claves. Finalmente, el hecho de que añada la bibliografía ayuda mucho por si el lector quiere ver más información sobre lo escrito y, además, se da cuenta de que lo que ha explicado en la entrada se basa en algo verídico. Mi nota para esta entrada es de 10.

    ResponderEliminar
  2. Amb aquesta entrada Luis analitza el currículum d'Educació Fisica i dona certes pinzellades sobre la informació que inclou. Així mateix, aporta la seua opinió crítica assenyalant tres possibles canvis a realitzar que considere de rellevància com a futur mestre. M'ha permés obrir els ulls cap a el currículum i adonar-me de la quantitat de coses que es podrien canviar. A més, adjunta la biografia al final que permet comparar el seu escrit amb la referència real. Com aspecte a millorar destacaria només la falta d'informació sobre els contiguts específics que conté el currículum, és a dir, aprofundir més en ell. Molt bon treball! Enhorabona Luis. La meua nota és un 9,5.

    ResponderEliminar
  3. Hola Luis, en este post analizas bastante bien el currículum de Educación Física haciendo especial hincapié en el bloque 6. Además, añades detalles que podrían mejorarse de este desde tu punto de vista, y con el que estoy totalmente de acuerdo. Finalmente, que añadas la bibliografía me parece un punto a tu favor y al nuestro ya que clarificas mejor la información de la que estás hablando. Felicidades, mi puntuación para ti es de un 9,5.

    ResponderEliminar

Reflexió i autoavaluació

 En el primer paràgraf a es dona a entendre que és important el joc de oposició i entendre'l ja que els alumnes aconsegueixen millorar i...