jueves, 3 de diciembre de 2020

Analitzar una partida d'escala i corda (Tasca 3)

A continuació vaig a analitzar una partida d'escala i corda. La partida es disputa a Sagunt i es la final del torneig. Aquestos són els enllaços de la partida.

 https://www.youtube.com/watch?v=oUuVayVrq1Q  (Part 1)

https://www.youtube.com/watch?v=FTs2S7GLfo0   (Part 2)

La partida es disputa al trinquet de Sagunt i la juguen Genovès contra Àlvaro a l'any 1995. Esta partida es disputa a 12 jocs , els quals valen cadascú 5 punts, es a dir, a 60. El partir es molt igualat i pot guanyar-lo qualsevol però Genovès finalment obté el trofeu. Genovès guanyà 60-55 i el públic va saltar al trinquet per celebrar-lo amb ell. 

Genovès vist de color roig ja que és el favorit encara que finalment va tindre difícil per demostrar-ho. Àlvaro, el seu adversari, vist de color blau ja que es el aspirant. D'aquesta partida cal destacar la igualtat d'aquesta ja que es decideix en un sol punt i per altra part, la dificultat del colps, Pareix que van a trencar-se la mà en un moment i cal afegir, que no porten quasi protecció a la mà i als dits i això fa més difícil l'esport.

Cal destacar també que la ferida, que es com es trau a l'escala i corda, no la fa caps dels jugadors mencionats anteriorment, si no que el fan especialistes. Un especialista de cada equipo fa la ferida.

També m'ha sorprès la importància del públic a la partida. Generalment aquest factor ha sigut favorable a la partida ja que dona ambient a esta. El públic generalment anava amb Genovès ja que es el jugador amb més experiència i que han vist més vegades jugar. El factor del públic s'ha convertit en desfavorable quan era el punt de partida i han començat a cridar avanç de que l'equip blau fera la ferida i això no es pot fer. 

En conclusió, he apreciat molt be el que és una partida d'escala i corda, i més aquesta que és una final i encara igualada. En la meua opinió, Genovès tenia experiència i en alguns colps s'ha observat ja que no es posava nerviós i Àlvaro sí ho feia. En aquest factor ha estat la partida. M'encantaria ver una partida com aquesta en directe a un trinquet.



3 comentarios:

  1. INÉS LUNA SÁNCHEZ EVALÚA:
    En esta entrada, Luis analiza de una forma muy clara y que facilita su comprensión, una partida de la modalidad de pelota valenciana llamada 'escala i corda'. Me gusta el hecho de que ponga en primer lugar los enlaces del vídeo para que los veas y, seguidamente, leas la información junto a la explicación de cada uno de ellos ya que hace que sigas un hilo y no te pierdas. Gracias a esta entrada del blog de Luis he aprendido mucho más y, el hecho de que sea una tarea visual y lúdica ha hecho que me interese más por el tema y le preste más atención potenciando un aprendizaje mucho más significativo. Mi nota sobre esta entrada es de un 10.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies a aquesta entrada de Luis he pogut aprendre molt més sobre una de les modalitats de la pilota valenciana: "l'escala i corda". Jo vaig tindre l'oportunitat d'anar al trinquet però poder vore una partida real gràcies als enllaços proporcionats per Luis han fet que m'interesse més per la seua pràctica. La informació redactada és de gran qualitat i està molt ordenada. Únicament assenyalaria per millorar la justificació del text i una última reflexió com a mestre de Primària. Molt bon treball! La meua nota és un 9,5.

    ResponderEliminar
  3. Hola Luis, gracias a tu post he completado mi información sobre la modalidad de "escala i corda". Los enlaces que has copiado me han sido de gran ayuda para poder vivenciar una partida en directo, lo que me ha resultado muy productivo. La entrada está muy bien redactada y sigue un orden lógico y coherente. Por ello, mi puntuación es de un 9,5.

    ResponderEliminar

Reflexió i autoavaluació

 En el primer paràgraf a es dona a entendre que és important el joc de oposició i entendre'l ja que els alumnes aconsegueixen millorar i...