viernes, 27 de noviembre de 2020

L'evolució de l'esport (Tasca 2)

Com tots sabem, antigament , es jugava a esports diferents segons la localitat, cada municipi tenia un esport característic com potser: 'Les galotxetes de Monòver' en aquest cas. Respecte a la meua localitat particularment , la qual és Mislata, no hi ha cap esport característic.

Per altra banda, els jocs als que jugaven els meus iaios, son principalment guiar amb una rama un cèrcol i jugar al futbol amb pedres. D'ací podem destacar que no es necessitava quasi res de material, es a dir, era practicable absolutament per totes les persones. Avanç es necessitava menys per ser feliç, i ara estem malacostumats ja que ho tenim tot.

Seguidament , apropant-se als nostres anys , els nostres pares ja van començar a jugar amb pilotes de una forma més freqüent , es a dir, ja utilitzaven material. També cal destacar, que ja hi havien locals on es jugaven a videojocs o en el seu defecte, billar o futbolí. Els nostres pares ja van començar a fer ús de les noves tecnologies encara que ara està tot molt més avançat.

Els esports de sempre com poden ser la pilota valenciana, cada vegada es practiquen menys i si es practiquen es per profesionals i el públic normalment té una mitjana d'edat elevada. Això demostra que si no comencem a incentivar a la pràctica d'aquests esports als xiquets , aquestos acabaran per desaparèixer. 
Els esports de sempre van canviar-se per els moderns quan van introduir-se de una forma normalitzada les noves tecnologies com he dit anteriorment. Es van abandonar de forma lenta el joc al carrer per els videojocs , començant per els jocs recreatius fins a l'actualitat.

En conclusió, hi ha que reforçar els esports de sempre i els jocs per que no acaben desapareixent , i encara que les tecnologies si s'aprofiten be són molt útils , a vegades hi ha que abandonar-les per un moment per vore que està passant al voltant nostre i relacionar-nos com avanç a través de l'esport, d'una forma més real.




3 comentarios:

  1. INÉS LUNA SÁNCHEZ EVALÚA:
    En esta entrada, Luis explica los diferentes juegos a los que jugaban sus abuelos, sus padres de forma muy explícita y clara. Asimismo, habla de forma muy concisa sobre el gran papel d la tecnología que ha influenciado a nivel global a los juegos. Finalmente, añade una conclusión a nivel personal dandole importancia a cada uno de los juegos que jugaban las generaciones pasadas. Del mismo modo, este texto está muy bien estructurado y sigue un orden muy claro. Por todo ello, se merece un 9,5.

    ResponderEliminar
  2. Luis realitza una correcta reflexió sobre l'evolució dels jocs al llarg del temps, centrant-se una mica en la pilota valenciana. Així mateix, posa exemples concrets d'esports practicats abans i la influència de la tecnologia en els de hui en dia. L'estructuració del text és correcta i empra un lèxic ric. Com aspectes a millorar assenyalaria la justificació del text, una investigació més profunda en la pilota valenciana i més recursos visuals. Bon treball Luis! La meua nota és un 9.

    ResponderEliminar
  3. Hola Luis, me ha gustado tu reflexión sobre la evolución de los juegos a lo largo del tiempo. Además de la pelota valenciana añades otros deportes que se practicaban antes y que hoy en día se han ido perdiendo. La lectura ha sido fácil y agradable. Por ello, mi puntuación es un 9.

    ResponderEliminar

Reflexió i autoavaluació

 En el primer paràgraf a es dona a entendre que és important el joc de oposició i entendre'l ja que els alumnes aconsegueixen millorar i...