Estem a una societat en la que la tecnologia i els esports més mediàtics cada vegada tenen més protagonisme. En canvi, els jocs tradicionals van desapareixent , cada vegada es té menys espai per realitzar-los i menys gent que els practica ja que no tenen la repercussió social que mereixen.
Per exemple, la pilota valenciana , ja a soles es pot practicar al trinquet de forma majoritària, quan avanç també es practicava al carrer i havia molta gent que el veia. Per això, per mantenir la tradició i els seus jocs , és important que es parle d'aquests als mitjans de comunicació. L'única forma de transmissió dels jocs tradicionals es la que es fa de generació en generació.
Per altra banda, cal parlar de la modernitat. Aquest concepte es fa referència als videojocs que tant protagonisme han guanyat fins l'actualitat en la nostra societat. Anteriorment, els xiquets eixien al carrer a jugar amb la pilota o amb els cèrcols, en canvi, ara a soles baixen amb la consola o amb el mòbil i no estableixen relacions entre ells. La seua infància no te res a vore amb la que hem viscut anteriorment i això ha de solucionar-se.
Cal destacar, que actualment , els xiquets i xiquetes a soles veuen el que hi ha a la televisió, es a dir, futbol. A les telenotícies, diuen: ''A continuació, l'esport'', però això no és la realitat perquè a soles parlen de futbol. Causes com aquestes donen conseqüències com poden ser el que hem parlat anteriorment , que els xiquets i xiquetes a soles juguen a futbol o a la consola al joc de futbol i una altra conseqüència potser que quan són menuts els xiquets i xiquetes a soles s'apunten com activitat extraescolar a futbol. Inclús, també la tecnologia cada vegada avança més a l'esport rei , ja que ara hi ha una televisió que fa d'àrbitre. Cada vegada importen menys les persones i es supleix amb la tecnologia, si no tenim la proba en que el públic es substitueix amb una simulació d'imatge i só.
En conclusió, la tecnologia i els esports mediàtics estan tomant cada vegada més la ment dels nostres infants. Es important que en mantenguen la transmissió de generacions dels esports tradicionals i que fem pressió per que es parle d'aquestos als mitjans de comunicació per que els xiquets els coneguen i es segueixen practicant.
INÉS LUNA SÁNCHEZ EVALÚA:
ResponderEliminarEn esta entrada, Luis explica de una manera muy clara, adecuada y completa los conceptos de tradición y modernidad respecto a los juegos que se jugaban antes y después. Me he sentido muy identificada con el texto porque comparto mi opinión con él. Asimismo, ha dejado bastante claro la gran influencia que ha dejado el paso del tiempo respecto a los juegos y ha destacado un punto muy importante que es el hecho de darle más importancia a los juegos tradicionales para que puedan pasar entre generaciones.
Por ello, la nota numérica que le pongo es un 10.
Amb aquesta entrada, Luis explica amb molta claretat, vocabulari interessant i correcta adecuació l'evolució que han tingut els jocs al llarg del temps. M'ha agradat molt el seu punt de vista i la seua reflexió crítica ja que el considere necessari per a ser un bon mestre en el futur. A més a més, la informació es presenta de manera lògica i les conclusions sobre la importància de transmetre els jocs tradicionals són molt adeqüades. Com a aspecte a millorar afegiria alguna imatge perquè siga més atractiva la entrada i justificar el text. La meua nota és un 9,5.
ResponderEliminarHola Luis, me ha gustado tu post sobre la tradición y la modernidad de los juegos. Comparto tu opinión en la mayoría del escrito, y has dado unas conclusiones muy lógicas y coherentes como futuro docente. Por ello, mi puntuación es un 9,5.
ResponderEliminar